Binnenkort gaat ook het nieuwe jeugdvoetbalseizoen van start. "Opleiding blijft daarin primeren," aldus TCJO (technisch coördinator jeugdopleiding) Philippe Brutsaert. De liefst 344 jeugdspelers kijken er alvast reikhalzend naar uit!

Dat KSVR een gerenommeerde jeugdwerking heeft, weten we al langer. Zo haalde wit-zwart onlangs nog vier sterren – het hoogst mogelijke label voor nationaal spelende ploegen – in de doorlichting van Foot Pass, en kon het vorig seizoen op alle fronten schitterende resultaten voorleggen: 4 kampioenen, een Vlaamse winnaar van de Cup het Nieuwsblad, finalisten in de Beker van België en een tweede plaats in de algemene rangschikking van de nationale ploegen.

Philippe Brutsaert: “Allemaal mooie adelbrieven inderdaad en de vrucht van veel hard werk van een groot en enthousiast team. Het belangrijkste blijft hoe dan ook de opleiding, en dit op alle niveaus. Getuige het feit dat we ook met onze zogenaamde B-ploegen prijzen pakten! En het feit dat eersteklassers hier maar al te graag komen scouten en toch jaarlijks enkele van onze jongeren wegplukken. We spelen nu al twee seizoenen niet meer in elite maar hebben ons niveau toch heel goed kunnen handhaven. En waar het kan spelen we ook oefenwedstrijden tegen eersteklassers, zoals we afgelopen seizoen met de onderbouw tegen KV Kortrijk, Zulte Waregem, Club Brugge en RAEC Mons deden!”

“Ons credo is dus ‘met alle jongens werken’ en bij de onderbouw (U6-U11) doen we dit via een vrij uniek doorschuifsysteem.  Daar is een trainer voor de trainingen niet gekoppeld aan één ploegje, maar aan een volledige leeftijdscategorie. Bij de U10 bijvoorbeeld zijn er drie trainers, die tijdens een training elk enkele oefeningen voor hun rekening nemen, terwijl de kinderen van de ene naar de andere trainer doorschuiven. Zo voorkomen we ook dat er van in augustus of september vaste A-, B- of C-ploegen gevormd worden waarin geen wijzigingen meer mogelijk zijn.”

“We werken bovendien volgens een strikt opleidingsplan, niet in functie van een ploeg maar wel in functie van technische en taktische vooruitgang van de kinderen. Ik bereid deze trainingen telkens voor en speel ze dan aan de trainers door. Zij mogen dit natuurlijk ook nog met eigen inbreng aanvullen of verrijken, maar zo zijn we er wel zeker van dat we ons opleidingsplan volgen!”

“Van de 30 trainers van vorig seizoen blijven er trouwens 25 of 26 op post, wat toch een heel mooi cijfer is! Tom Colpaert (TVJO = technisch verantwoordelijke jeugdopleiding) en ikzelf blijven de coördinatie op ons nemen, en we hebben voor die taak nu ook nog versterking gekregen van Karel Devos, die ook TCJO wordt (zie foto, met van links naar rechts Philippe, Tom en Karel). Zelf kreeg ik de kans om naar Club Brugge te trekken, maar ik voel me hier uitstekend thuis en ben dus gebleven. KSVR is langzaam uit een dal aan het klimmen en ik ben dan ook optimistisch over de toekomst!”

“Op nationaal vlak spelen de tweedeklassers na enkele experimenten met derde- en vierdeklassers weer onder elkaar: de U15 tot en met U19 in één reeks van 18 ploegen, de U11 tot en met U14 in twee reeksen van 9 ploegen. Met onze andere ploegen spelen we ofwel provinciaal ofwel bijzonder, heel vaak in mooie reeksen. Door een goeie werving ziet het er zelfs naar uit dat we bij de kleinsten nog met meer ploegjes zullen kunnen spelen dan vorig seizoen. Onze initiatietrainingen en de aanpak van onze supergemotiveerde trainsters is daar zeker niet vreemd aan! Bij de U6 spelen we voor Nieuwjaar geen wedstrijden, omdat de kinderen de eerste stappen op de training moeten leren. Tijdens het indoortornooi kunnen ze dan hun echte debuut maken!”

Op de jeugdinfodag op zaterdag 22 juni kwam alvast een massa enthousiast jong volk opdagen! Alle jeugdinfo vindt u op de jeugdsite


 


 

Euro Shop Alheembouw Soiltech Vanheede
Joma Automobilia Poco Loco AD Delhaize
Mulder Stad Roeselare Vanhulle Olivier Construct
Boggi
       

 


 

 

Elektro Loeters Reclameland XXL Horeca

 

Hallmark.be Hema

 

  Hema